Τρίτη 21 Αυγούστου 2007

The train of the great escape

Το τρένο της μεγάλης φυγής φίλε αναγνώστη, ναι αυτό θα πάρω. Το εισιτήριο το έχω είδη, είμαι στην αποβάθρα και το περιμένω. Δε ξέρω για πόσο θα περιμένω ακόμα. Ισως για πολύ λίγο, ίσως για πολύ. Είμαι αποφασισμένος να περιμένω όσο χρειαστεί. Τον ακριβή προορισμό του δεν τον ξέρω. Ξέρω ότι θα με πάει σε άλλα μέρη, σε άλλες πολιτείες, εκεί που θα βρώ αυτό που γυρεύω, μια σωστή δουλειά. Και θα μένω μόνος μου, στο δικό μου το σπίτι. Με την υπάρχουσα δουλειά εδώ βρίσκομαι μεταξύ φθοράς και αφθαρσιάς. Έχω νεύρα που ποτέ στη ζωή μου δεν είχα, με αποτέλεσμα μικροκαυγάδες με τους γονείς για ασήμαντους λόγους. Επιπλέον δεν αντέχω άλλη συγκατοίκηση μαζί τους. Δε φταίνε οι άνθρωποι, εγώ φταίω που έμαθα αλλιώς 4,5 χρόνια στην Καβάλα. Νοιώθω ότι δε ζω. Νοιώθω ότι κάθε μέρα την πετάω στα σουπίδια, ότι δε τη ζω. Το μόνο σωσίβιο σε αυτό το παρατεταμένο ναυάγιο είναι οι φίλοι μου. Είμαι εντελώς μπερδεμένος, σίγουρα ξέχασα πολλά από αυτά που θέλω να πω, ίσως φταίει και η ώρα.

Διάβασα το ''ο γέρος και η θαλασσα''. Είναι καλό βιβλίο, σας το συστήνω. Δε μου φάνηκε αντάξιο της φήμης του αλλά δεν παύει να είναι καλό βιβλίο, έχει κάτι να πει. Τώρα θα αρχίσω το ''Αποχαιρετισμός στα όπλα'' πάλι του Χέμινγουει. Έχω αρκετές ιδέες για το μπλογκ, όταν βρω χρόνο θα τις υλοποιήσω.

Αντώνη κουράγιο παλικάρι, είσαι πολύ τυχερος που φεύγεις τώρα και θα μπορέσεις να την ξεχάσεις πιο εύκολα. Η Κομοτηνή είναι ένα τσιγάρο δρόμος από την Ξάνθη. Όπως λέει και ο φίλος μου ο Σταμάτης από τον στρατό :
γυναίκα = χρόνος * χρήμα,
χρόνος = χρήμα,
χρήμα = √κακού (δε βρήκα καλύτερο σύμβολο για την τετραγωνική ρίζα)
γυναίκα = χρήμα * χρήμα =>
γυναίκα =
√κακού2 =>
γυναίκα = κακό.

Τα βλέπεις Αντώνη?

Και αν ξέχασα κάτι να πω ας καεί


13 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

φίλος η συγκατοίκηση ειναι τόσο ευκολη στα 18, όσο αδυνατη είναι στα 28!
Εισαι τυχερος που εχεις τετοιο σωσιβιο...

+poulia είπε...

ΑΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ, ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΤΡΕΝΑ ΠΑΝΕ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ.

desa είπε...

st έχεις δίκιο και για τη συγκατοίκηση και για τη φιλία.

Συν όταν το τρένο ανοίξει τις πόρτες και ακριβώς πριν μπω θα ξέρω τον προορισμό του. Το θέμα είναι να έρθει πριν το φθινόπωρο. Να μη ξεχειμωνιάσω εδώ. Η μάλλον καλύτερα να έρθει τώρα once and for all, once in a lifetime!

+poulia είπε...

1. ΦΡΟΝΤΗΣΕ, ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙΛΙΑΣΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ. ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ...

2. ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥΛΕΝ ΣΟΥ ΣΤΟ BLOG.

3. ΤΟ ΤΥΠΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΤΟ "ΓΥΝΑΙΚΑ" ΜΕ ΤΟ "ΣΚΑΡΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ".

+poulia είπε...

"ΦΡΟΝΤΙΣΕ" ΚΑΙ ΟΧΙ "ΦΡΟΝΤΗΣΕ" ΣΟΡΡΥ, ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ!!!

desa είπε...

Aφαλώς όλες οι γυναίκες δεν είναι ίδιες, ασφαλώς όλες οι γυναίκες δεν εμπεριέχωνται σε αυτόν τον κανόνα. Ασφαλώς υπάρχουν γυναίκες που είναι και γαμώ τα παιδιά. Όπως υπάρχουν σκάρτοι άντρες έτσι υπάρχουν και σκάρτες γυναίκες. Και εγώ και ο Αντώνης απο γυναίκες την πατήσαμε, για άντρες θα γράψω? ΑΝοι γυναίκες ήταν σωστές θα κρατούσε και ο θεός μία για πάρτη του. έτσι δεν είναι?

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

ανεβα στο τραινο μην κοιταζεις που παει. Δεν εχει σημασια. Αυτο που εχει σημασια ειναι να ανεβεις. Αυτο ειναι το δυσκολο..

Marina είπε...

Απαξ και ζήσεις μόνος σου έστω και για λίγο η συμβίωση μετά με τους γονείς είναι σαν 10 βήματα πίσω.

Ο Χέμινγουέη καλός. Δές όμως και τον J.D. Salinger "Ο φύλακας στη σίκαλη" εκδ. Επίκουρος!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

The catcher in the Rye! απιστευτο!
Πολυ καλο!

aggelika είπε...

το πιο σημαντικό είναι να χεις καθαρό μυαλό. Μόνο έτσι θα πάρεις τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον σου, όποιες κι αν είναι αυτες.

Το "ο γέρος και η θαλασσα" το χω διαβάσει και εγω. Ούτε εγώ μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα αλλά κρύβει πολλά όμορφα πράγματα μέσα του.. Αν το ψαξεις θα τα βρεις..

desa είπε...

Στάθη, πίστεψε με, το μόνο εύκολο είναι να ανέβω, με την ψυχολογία που έχω τώρα. Θέλω να φύγω με 1000.

Μαρίνα έχεις δίκιο, 4 χρόνια με τον φανταστικό συγκάτοικο που είχα ήταν τέλεια, τώρα σα να επέστρεψα στον μεσαίωνα.

Αggelika λόγω νεύρων καθαρό μυαλό δεν έχω και πολύ. Αλλά την ευκαιρία όταν τη δω θα την αρπάξω από τα μαλλιά.

Παιδιά σας ευχαριστώ για τα βιβλιά που μου προτείνετε. Τώρα αγόρασα το 'Αποχαιρετισμός στα όπλα' οπότε προηγείται. Θα κοιτάξω και αυτά που μου λέτε για μετά, γιατί δεν έχω σκεφτεί κάτι, αν και λέω να ξαναδιαβάσω Dan Brown. Θα δούμε.

+poulia είπε...

ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΝΤΕΣΑ....

+poulia είπε...

ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ!!!
ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΚΑΛΑ?
ΧΟΡΕΨΕΣ?