Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

Το χρονικό ενός γάμου

Ίσως ο πιο φασαρτζίδικος γάμος της τελευταίας 7ετίας. Ένας από τους καλύτερους της τελευταίας δεκαετίας. Από που να ξεκινήσω. Από το γλέντι που ξεκίνησε Τρίτη βράδυ και κάθε βράδυ μέχρι το Σάββατο? Πέντε νύχτες, και τους γύφτους ξεπεράσαμε. Κάθε βράδυ ηχεία στην αυλή και η γειτονιά στο πόδι. Με αποκορύφωμα τη Πρασκευή το βράδυ όπου καταναλώθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ του 5ημέρου, μέχρι τισ 5 το πρωί ποντιακά και λαικά και μετα i love rock n roll. Η ατάκα του γαμπρού όταν ξύπνησε το επόμενο μεσημερι ήταν ''μονο betadine δεν ήπια χθες''. Το Σάββατο ήταν πιο χαλαρή η κατάσταση, το δεύτερο αρνί βγήκε από τη σούβλα στις 6 το πρωί και όμως το φάγανε τα θηρία, το πρώτο βγήκε στις 1. Α, το Σάββατο είχαμε και πυροτεχνήματα. Την Κυριακή, ημέρα γάμου είχαμε άλλα. Αν και το σπίτι απο την εκκλησία είναι με το ζόρι 100 μέτρα εμείς κάναμε 2 ώρες. Ναι 2 ώρες. Γιατί? Γιατί πηγαίναμε χορεύοντας, γιατί κάθε 10 μέτρα συγγενείς (όχι εγώ, φωρούσα τα καλά) και φίλοι του γαμπρού καθώντουσαν και ζητούσαν ότι τους κατέβαινε στο μυαλό. Μα ποιο μυαλό, αυτοί ήτανε ποτισμένοι με μπύρα. Εδώ η μπύρα άλλαξε χρήση, από ποτό έγινε αφρόλουτρο και σαμπουαν μαζί. Τις ανοίγανε, βρέχαν ό ένας τον άλλον (γύρω στα 20 άτομα) και ότι έμενε, αν έμενε το έπιναν. Γύρω στις 10 κάσες έφυγαν έτσι, μερικές μετέφερα και εγώ. Μετά κανανε όλοι μπάνιο, και ήρθαν στην ώρα τους στην εκκλησία, πως το κατάφεραν δε κατάλαβα. Προηγήθηκε παραδοσιακό ξύρισμα γαμπρού. Αφρός σε όλο το σώμα και ξύρισμα με οτιδήποτε. Ξεκίνημα με πλαστικό σπαθί, από αυτά που παίζουν οι μικροί, με σιδεροπρίονο, με τροχό, με mach3, με λεπίδες, σχηματισμός καρδιάς στο στήθος, ε αυτά ήταν αρκετά. Τρόμαξε ο άνθρωπος. Απογοητεύτικα λίγο με το σόι της νύφης. Πολύ μικρό, εγώ περίμενα συμφοιτήτριες, φίλες, ξαδέρφες, τεςπάντων. Αυτά ήταν τα εξτρίμ, όλα τα άλλα ήταν όπως τα ξέρετε. Δε θυμάμαι περισσότερα να σας πω. Μπάμπη, Νανά, να ζήσετε και να ευτηχήσετε και φυσικά καλούς απογόνους. Στις αρχές του 2008 θα γίνω και θείος. Γέρασες Desally.

12 σχόλια:

zekia είπε...

αααααααα καθόλου καλα δεν πέρασες δηλαδη!
ωραία είναι αυτά! μονο τότε νιώθεις πως παντρεύονται νέοι άνθρωποι!

desa είπε...

Έτσι ακριβώς zekia. Εσύ πως πέρασες στον γάμο? Κάνε και εσυ ένα report.

Ανώνυμος είπε...

teleios gamos!:)
e me tosa pou eginan an den pernages kai kala tha eprepe na anisuxisoume:P

+poulia είπε...

ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΙΨΑΚΙ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΝ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟ (ΤΟΥΡΝΟΥΑ 5Χ5). ΒΓΗΚΕ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΠΛΑΣΑΡΕΙ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΠΌΙΗΣΗ. Ο ΤΕΡΜΑ ΤΗΝ ΕΧΑΨΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ. ΛΥΘΗΚΑ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ, ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΣΑΡΕΙ...

desa είπε...

Καλά αυτό το θυμάμαι και εγώ. Ήταν δείγμα γραφής. Για την ακρίβεια ετρεχε μόνος του στην αντίπαλη εστία και ο τέρμας έτρεχε προς τα επάνω του, σαματάει απότομα ο Μπάμπης, σταματάει, γλιστράει και πέφτει ο άλλος. Του λέει ''άντε σήκω'' και μετά τον πλασάρει αφού έκανε το λάθος να σηκωθεί.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τι γάμος είναι αυτός!! Και μετά από όοοοοοολα αυτά η νύφη τον παντρεύτηκε??? Και μετά σου λένε για πρώτη νύχτα του γάμεου lol!!!!

Ανώνυμος είπε...

geia sou re desa me tous gamous sou!!!

salerosa είπε...

Τι ωραία!!!Το γλεντήσατε πάντως το πράγμα!!!Αυτό θα πει το γλεντάω!!

desa είπε...

Ήτανε κάτι παραπάνω από απλό γλέντι, ήτανε όλα τα λεφτά. Εγώ πάντως συγκινούμε από τώρα στην ιδέα ότι θα γίνω θείος. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα. Θα το χαρτζιλικώνω κιόλας, όταν με το καλό βρω δουλειά.

zekia είπε...

desa ηθελα να κάνω μια ανασκόπηση αλλα όλη αυτή η ιστορία με τις φωτιές προσανατολίζει αλλού τη σκέψη μου τον τελευταίο καιρό

+poulia είπε...

ΡΕ ΝΤΕΣΑ? ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΙ? ΓΡΑΨΕ ΚΑΤΙ...

salerosa είπε...

Katalaba ... 8a se sernei apo thn myth kanonika to anhpsaki soy....wx!!!!!