Σάββατο 12 Ιουλίου 2008

Rockwave Festival 2008

Πρέπει να ξεκινήσω από κάπου τώρα,αλλά δεν είναι και εύκολο προγραμματισμός άρχισε όταν ο φίλος μου ο Νίκος έριξε την ιδέα. Τα άλλα ήταν σα να μπήκαν στον αυτόματο πιλότο με μόνο πρόβλημα την άδεια μου, αλλά τελικά την πήρα.

Μπορώ να ξεκινήσω και αλλιώς αυτήν την ανάρτηση εξηγώντας τι ακριβώς είναι το rockwave festival. Είναι μια γιορτή μουσικής για τη νεολαία, μια συγκέντρωση ανθρώπων που βλέπουν με άλλο μάτι τη μουσική. Στην τελική το rockwave είναι ότι ακριβώς συμβολίζει η ροκ μουσική για τον καθένα μας. Ένα κατακάθι που μαζεύει πρεζόνια και αλήτες για κάποιους, ένας άλλος τρόπος ζωής για εμάς τους φανατικούς αυτού του είδους μουσικής, που την έχουμε σαν θρησκεία μέσα μας, ένα ωραίο 3ήμερο για κάποιους άλλους.

Είναι η πρώτη φορά που πάμε και πήγαμε την 3η και τελευταία μέρα. Ο χώρος στο TerraVibe στον κόμβο της Μαλακάσας είναι πνιγμένος στο πράσινο. Το τρένο σε αφήνει σχετικά μακριά, αλλά λίγο η διαδρομή λίγο η κοσμοσυρροή δεν το καταλαβαίνεις. Η οργάνωση πολύ καλή με μόνο πρόβλημα το πως θα φύγεις από εκεί αν δεν έχεις δικό σου όχημα. Βέβαια έβαλαν λεωφορεία αλλά όπως μας είπε και μια κοπέλα το 2005 τα λεωφορεία απλά δεν ήρθαν να τους πάρουν ενώ είχαν πληρώσει εισιτήριο. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που πιστεύω ότι θα λυθεί. Ανυπομονούμε για το επόμενο και λέμε να πάμε και τις 3 μέρες. Είχε και bunje jumping, την επόμενη φορά θα το σκεφτώ πιο ζεστά, ειδικά αν βρω συμπαράσταση.

Από την σκοπιά της μουσικής τώρα.


Όπως βλέπεις και στη φωτογραφία : από τους schooligans προλάβαμε να δούμε μόνο ένα γκρουπ, το οποίο ήταν αξιόλογο. Οι λόκο μόντο γίνανε γνωστοί για λάθος λόγο, έχουν πολύ πιο ουσιαστικά τραγούδια για τα παιδιά που δεν τα βρήκαν έτοιμα, όπως λένε και οι ίδιοι.

Patti Smith : τεράστιο κεφάλαιο στη παγκόσμια μουσική σκηνή. Τι κι αν οι φίλες της είναι ήδη γιαγιάδες. Μεγάλη γυναίκα ηλικιακά και φυσιογνωμικά. Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που όταν θα πεθάνουν μαζί τους θα πεθάνει και το ροκ έτσι όπως το ξέρουμε. Αυτή είναι σίγουρα μέσα σε αυτούς. Απίστευτη διασκευή στο smell like teen spirit των nirvana, δες το και στο you tube. ήθελα να ακούσω και το gimmie shetler των rolling stones, αλλά δε μου έκανε τη χάρη. Δε πειράζει.

Manu Chao : άπαιχτος έπαιξε ένα 2ωρο, πολύ ωραία μουσική, πολύ καλοκαιρινός ρυθμός, έχει το χάρισμα να ενθουσιάζει τον κόσμο, φοβερή σκηνική παρουσία, έδωσε ρεσιτάλ με λίγα λόγια. Αν έχω ευκαιρία θα τον ξαναδώ σίγουρα.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό :



πηγαίνοντας..


πνιγμένη στο πράσινο, όχι αστεία



ίσως του χρόνου...


φτάνοντας


ο manu chao επι σκηνής



σχεδόν 35000


απίστευτη σκόνη στις μπροστά σειρές



μία από τις ωραιότερες φωτογραφίες που έβγαλα ποτέ. Ότι πρέπει για φόντο.

Το εισιτήριο το κόλλησα στη ντουλάπα, κάτω από αυτό των URIAH HEEP, της 25ης Ιανουαρίου στο PRINCIPAL, άλλη μία βραδιά που θα έχω να θυμάμαι...

Ότι βιντεάκι θα σηκώσω στο you tube θα σας δώσω και το url. Στην επόμενη ανάρτηση θα γράψω για τη βόλτα στο ΟΑΚΑ και στο αττικό ζωολογικό πάρκο.

Περνάω να σας διαβάσω τώρα.

7 σχόλια:

dr.SeenG είπε...

Ροκάς δεν είμαι, αλλά σε ζηλεύω που έχει πάθος και το ακολουθείς πιστά. Το φεστιβάλ εγώ το βλέπω και σαν κοινωνική εκδήλωση. Βλέπεις και συναναστρέφεσαι με κόσμο που έχετε τόσα κοινά. Είναι πολύ όμορφο.
Για τα συγκροτήματα που ανέφερες... έγραψες κάτι σωστό. Εγώ πχ τους Locomodo τους ξέρω μόνο από το "Πίνω μπάφους". Δεν είμαι πολύ ψαγμένος σ'αυτά. Τον Manu τον "πάω", είναι όντως φοβερός.
ΥΓ. Θέλω κι εγώ να δοκιμάσω το banje jumping αλλά μόνος μου δεν παίρνω την πρωτοβουλία... περιμένω μια ώθηση...
Α... και όταν κάποια στιγμή το επιχειρήσω, την ώρα της πτώσης θα φωνάζω: ΠΑΟΚαραααααααααααααααααααααααααααααα
(Πως μας κόβεις με Δρόσο;)

desa είπε...

γιατρέ σαν τη ροκ μουσική δεν εχει. από πάθος για αυτή τη μουσική άλλο τιποτα. αλλά είναι η πρώτη φορά που πάω και δε θα ειναι η τελευταία. κάθε είδος φεστιβάλ είναι κοινωνικό γεγονός, γι αυτό γίνονται, για σύσφιξη κοινωνικών σχέσεων. έλα του χρόνου και θα κάνουμε μαζί τη βουτιά στο κενό, με την ψηφιακή ανα χείρας...

kikop80 είπε...

Καλημέρα!
Ήρθα να σε δώ μετα από αναφορά του γιατρού!
Έχουμε & ίδια χρώματα στο βλόγ και γράφουμε & για το Rockwave ταυτόχρονα!
ΧΕΧΕ!
Πραγματικά ήταν φανταστικά!
Μκάρι να είχαμε καλύτερες συγκοινωνίες και περισσότερα φεστιβάλ να πάμε!
πχ Θέλω να πάω Άρδα χρόβια τώρα αλλά δεν μπορώ να το συνδιάσω με διακοπές!
Δεν πειράζει θα τα καταφέρω κάποτες!
Χαιρετώ!!!

babisabl είπε...

ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΑΓΟΡΙ..ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

desa είπε...

καλωςήρθες κίκοπ80. ο γιατρός μας ενώνει...
δε χρειάζετε να λέμε πόσο γαμάτα ήταν, το ζήσαμε και οι 2. μετά με τι έφυγες από εκεί?
εμείς λέμε για νεστόριο αλλά έχω ξεμείνει. σαν τα νεανικά κάμπινγκ δεν έχει...

kikop80 είπε...

Που λες είχα παει μ' αμάξι, αλλά πάρκαρα κανα μισάωρο μακριά! Δεν πειράζει όμως, άξιζε το κόπο!
Και φυσικά θα ξαναπάμε!!!!
Την καλημέρα μου!

Ανώνυμος είπε...

desa egw eixa entypwsh oti to rockwave epaize pio sklhra...ti manuchao kai patti smith...anyway h rock oti kai nanai einai tropos eleutherhs ekfrashs...kai exoume anagkh apo eleutherh ekfrash..na pas kai tou xronou...alla exases to poseidi re desa kai htan makran to kalutero apo pote!