Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011


Πως γίνεται να μας εκβιάζουν με τέτοιο τρόπο? Πως γίνεται ένα κράτος να κηρύξει στάση πληρωμών? Τόσα έσοδα από παντού και δε του φτάνουν για να πληρώσει τους υπαλλήλους του? Και γιατί να μη κηρύξει στάση πληρωμής χρέους? Θα ξεπουλήσουμε ακόμα και το νερό μας? Τον μεγαλύτερο θησαυρό όλων? Και την ενέργεια, και τα λιμάνια και τα αεροδρόμια? Έμεινε τίποτα για μας? Μόνο οι φόροι. Στο πρώτο διάγγελμα του Παπακωνσταντίνου, τον θυμάμαι να λέει ότι τα μετρα είναι μόνιμα, όχι μέχρι να ξεχρεώσουμε. Για πάντα.
 Να δεχτώ ότι η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Και σε αυτό φταίμε όλοι μας, πολύ περισσότερο οι κυβερνήσεις 4 πρωθυπουργών, 37 χρόνια τώρα κάνανε τους μάγκες με δανεικά. Όταν ήρθε η στιγμή να τα πληρώσουμε, ΔΕΝ υπήρχε άλλη λύση? Μόνο ο μηχανισμός στήριξης και το δντ? Δεν υπήρχαν άλλες προτάσεις? Και μάλιστα με τέτοιους όρους. Τα λεφτά θα πηγαίνουν μόνο σε πληρωμές χρεών, οι δανειστές μπορούν να μεταβιβάσουν τα δικαιώματά τους σε άλλη χώρα, σχεδόν καμία πρωτοβουλία σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Και δε μπορούμε να δανειστούμε από άλλη χώρα. Γιατί να μην υπογράψουμε σύμβαση με την κίνα ή με την ρωσία? Η οποία Ρωσία είχα διαβάσει ότι είχε προτείνει να μας δώσει 110 δις με αντάλαγμα ένα νησί του Αιγαίου για να κάνουν ναυτική βάση. Τώρα θα δώσουμε πολύ περισσότερα και πολύ φτηνότερα.
 Οι αγανακτισμένοι της Θεσ/νίκης σήμερα ήταν λιγότεροι από 1500. Οι φίλαθλοι του Ηρακλή ήταν περισσότεροι. Έτσι δε γίνετε δουλειά. Μόνο οι άνεργοι της πόλης να κατεβαίναν θα έκλειναν όλοι οι δρόμοι.
 Σκόρπιες σκέψεις, σκόρπια ανάρτηση. Σας αφήνω. Θα κατέβω και αύριο στον πύργο. Πάω να την πέσω τώρα. Είναι 01:30 και ξυπνάω στις 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια: