Τρίτη 3 Ιουλίου 2007

ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δυο άνθρωποι όταν ενώνονται δημιουργούν μια σχέση. Έστω ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι είναι σαν 2 σταγόνες νερό, κατά συνέπεια η σχέση τους είναι και αυτή σαν μια σταγόνα νερό επομένως διέπεται από τους νόμους της φύσης. Σύμφωνα με το νόμο της βαρύτητας αυτή η σταγόνα θα καταλήξει στο έδαφος. Αυτό θα είναι και το οριστικό και αμετάκλητο τέλος της σχέσης. To ταξίδι ξεκινά από συγκεκριμένο ύψος το οποίο οι άνθρωποι είναι δύσκολο να υπολογίσουν αν και μερικοί το καταφέρνουν. Η σταγόνα όμως άλλοτε επιταχύνει και άλλοτε επιβραδύνει. Σύμφωνα με τον άγραφο νόμο της ζωής, είναι δυνατόν να συμβούν τα πάντα στις ζωές των ανθρώπων(είπαμε randomization). Από τον, ξαφνικό ή όχι, θάνατο που θα σημαίνει και το τέλος της σχέσης (η πρόσκρουση στο έδαφος), έως και την αναπάντεχη ή όχι εγκυμοσύνη καθώς και πάρα πολλά άλλα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς το έδαφος, οι άνθρωποι πρέπει να ζούνε τη κάθε στιγμή γιατί δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Σ’ αυτό το ταξίδι λοιπόν τα δύο μέρη της σταγόνας μπορεί να χωριστούν απότομα από κάποιο κύμα αέρα και να ξαναενωθούν λίγο παρακάτω. Αυτό το λίγο μπορεί να είναι από λίγες μέρες έως και κάποια χρόνια. Αυτό δεν το ξέρουν ποτέ, όσο και αν ισχυρίζονται το αντίθετο. Άλλες σταγόνες είναι τόσο άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους που επιβιώνουν μέχρι τέλους. Σε άλλες περιπτώσεις έρχεται και άλλο σταγονίδιο και μοιράζεται μαζί σου το ταίρι σου. Όλα αυτά είναι μέρος του παιχνιδιού. Ως ένα σημείο το ορίζεις και εσύ. Όταν η σταγόνα χτυπήσει στο έδαφος εξατμίζεται για να επιστρέψει κάποια άλλη στιγμή σε κάποιο άλλο σημείο αποτελούμενη από δύο άλλα μέρη.

Σαν φιλοσοφία είναι καλή. Έμενα μου αρέσει. Σε κάποιους θα αρέσει, σε κάποιους άλλους ίσως όχι. Σε αυτές τις θεωρίες δεν υπάρχει σωστό και λάθος, η θεωρία του καθένα είναι η καλύτερη θεωρία όλων των εποχών. Είναι θεωρία που τη σκέφτομαι αρκετούς μήνες τώρα αλλά είπα να την ανεβάσω τώρα, επηρεασμένος λίγο από τις εξελίξεις. Ας είναι και λάθος, δε πειράζει. There is no right way, only your own way!

3 σχόλια:

+poulia είπε...

Με άρεσε η θεωρία σου ρε Ντεσαγύ. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ωραία την παρουσίασες! Α, έχω κι εγω ιστιοχώρο http://stavropst.blogspot.com/

doremi είπε...

ti les re paidi mou...

Ανώνυμος είπε...

kala auti i thwria sou einai foveri!exeis wraia optiki twn pragmatwn:)