Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Το βουνό...

ο Πάγκαλος δηλαδή, διάβασα ότι δήλωσε (πολύ γενικό είναι αυτό) ότι οι τούρκοι είναι δουλευταράδες και οι έλληνες τεμπέληδες. Προφανώς αναφέρεται στο σινάφι του, προφανώς μιλάει για τους συναδέλφους του και τους τα χώνει άγρια. Αν είναι έτσι το δέχομαι. Αλλά επειδή δεν είναι (κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει) του χρειάζονται πολλά γιαούρτια.
  Μεγάλη Παρασκευή και οσονούπω αναχωρώ δια το χωριό.  Κοσμογονικές αλλαγές δεν υπάρχουν (ή δε τις αναφέρω). Έλεγα προχθές σε έναν φίλο μου, ότι όσο περισσότερα βιβλία διαβάζω τόσο φτάνω σε ένα συμπέρασμα. Σαν την Αγκάθα Κρίστι και τον Ρέυμοντ Τσάντλερ δεν υπάρχει. Μετρ του αστυνομικού και οι 2 αλλά σε άλλο στυλ. Η Αγκάθα περιγράφει άψογα τη συντηρητική κοινωνία της Αγγλίας στις αρχές του 1900 και λίγο αργότερα και ο Τσάντλερ τον υπόκοσμο του Λος Άντζελες κάπου στα μέσα του 1900. Η μεγάλη τους διαφορά και παράλληλα αυτό που με κερδίζει στον Τσάντλερ είναι ότι βάζει τον ήρωά του σε ερωτικές περιπέτειες, ενώ στολίζει τα βιβλία του με αιχμηρό χιούμορ και φοβερές ατάκες.  
  Eυτυχώς πριν λίγο έμαθα ότι δε θα δουλέψω το σάββατο.

Καλή ανάσταση, καλές γιορτές καλό ψήσιμο. Εγώ θα την βγάλω με όλα τα υπόλοιπα στο τραπέζι εκτός από το αρνί. Το σιχαίνομαι μετά βδελυγμίας. Θα καθίσω όσο πιο μακριά του μπορώ. Τι αν κάνεις, κόμπλεξ είναι αυτά. 

2 σχόλια:

Heliotypon είπε...

Κι εγώ που έψησα αρνί στο φούρνο το μετάνοιωσα! Πρέπει να μου έδωσε σερνικό αρνί ο χασάπης γιατί βρώμησε ο τόπος αρνίλα μέχρι που να ψηθεί και γνώστες μου είπαν ότι το σερνικό μυρίζει έτσι! 'Ασε το λίπος που έβγαλε, ψωρίς να έχει και πετσούκα που είναι το μόνο που αξίζει από το αρνί! Είπα να καλέσω τον Πάγκαλο να το φάει, αλλά δεν ήξερα το τηλέφωνό του ή το e-mail του...

desa είπε...

αηδίασα. καθόμουν στα 5 μέτρα από τη σούβλα και η μυρωδιά του και μόνο με αηδίαζε, για κοκορέτσι δε το συζητάμε καν, στο ίδιο καζάνι βράζουνε όλα αυτά για μένα