Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

7 χρόνια στο Θιβέτ ή 5 μήνες στο Δέρειο?

Μια καναδέζα,ένα σακί πατάτες, ένας τενεκες τυρί, πολλά, πάρα πολλά λαχανικα και φρούτα και ζυμαρικά. Θα μου πεις τώρα που κολλάνε αυτά. Διάβασα το ποστ του Στάθη για το πως πήγε στη μονάδα του α σον Εύρον απά (στον Εύρο δηλαδής αλλά στα ποντιακά.) Και θυμήθηκα και εγώ τα δικά μου. Παίρνω το τρένο απο Θεσ/νίκη 02:00 το πρωί για Σουφλί. Το ημερολόγιο έγραφε 25 Ιουλίου 2006. Εννοείτε ότι φοράω πολιτικά και όχι στολή εξόδου. Το τρένο είναι intercity, έχω ατομικό φύλλο πορείας 4 ημερών, και ξεκίνησε και με καθυστέρηση μισή ώρα. Κουβαλάω ένα λουκάνικο τίνγκα, 2 σάκους επίσης γεμάτους και μια σχολική πόλο (δεν αλλάζω με τίποτα). Μέσα μου κουβαλάω ένα κάρο αγωνίες, άγχοι και περιέργεις για το τι θα συναντήσω. Περίπου στις 14:00 ήμουν στο Σουφλί, απο εκεί πήρα ταξί και πήγα στην Μάνδρα από όπου με πήρε η καναδέζα να με πάει στη μονάδα και με βάλανε στο πίσω μέρος μαζί με όλα τα ψώνια (όνοια κατά τη στρατιωτική διάλεκτο). Τη στολή εξόδου την έβαλα όταν έφτασα στη Μάνδρα. Ερημιά είχε, θα αλλάξω εδώ λέω, ποιος θα με δει, που και να με δει τι έγινε. Δεν υπάρχει χωριό πιο κοντά στο ποτάμι. Όλη η διαδρομή από τη Μάνδρα μέχρι το Δέρειο είναι απίστευτης ομορφιάς, απίστευτων στροφών, γενικά απίστευτη. Το ποτάμι το ξαναείδα 56 ολόκληρες μέρες μετά. Ο Μπραντ Πιτ στην ταινια είχε περισσότρη παρέα από εμάς. Αλλά όπως λέει και ο Στάθης πάντα τα θυμάμαι ευχάριστα και γελάω. Δε μπορώ να πω ότι πέρασα άσχημα. Πάντως αν ήθελα μπορούσα άνετα να μάθω βουλγάρικα από το ραδιόφωνο. Μόνο ΕΡΤ πιάναμε από ελληνικά ερτζιανά, πάλι καλά που υπήρχε και η Nova στο κψμ.


Ο blogger αρνείται επίμονα να ανεβάσει μία φωτογραφία που θέλω, δε μου ανοίγει καν το παραθυρο. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ορθογραφικό έλεγχο. Σε εσάς κάνει τα ίδια? Βιντεάκια πάντως ανεβάζει κανονικά. Ιδού λοιπόν ένα ωραίο τραγουδάκι για να διαβάσεις ευχάριστα αυτό το ποστ, από τους Barcley James Harvest, poor man's moody blues.






All the nights that I've missed you
All the nights without end
All the times that I've called you
Only needing a friend
Now your eyes shine with beauty
That I missed long ago
Guess the truth is I love you
I can't say any more
'Cause I need you
Yes I want you
Yes I love you
As I look from my window
To the streets where you stand
I am gazing through dark glass
We can't walk hand in hand
Though your friends try to tell me
Though your friends you defend
They keep my heart from your heart
We must be in the end
'Cause I love you
Yes I need you
Yes I love you

All the nights that I've missed you
All the nights without end
All the times that I've called you
Only needing a friend
Now your eyes shine with beauty
That I missed long ago
Guess the truth is I love you
I can't say any more
'Cause I need you
Yes I want you
Yes I love you

11 σχόλια:

+poulia είπε...

Μη μασάς από μπλόγκερ και τέτοια. Ίσως ήταν σκληρή, αλλά είμαι σίγουρος ότι ήταν μια μοναδική εμπειρία στη ζωή σας, ο στρατός.

zekia είπε...

εσείς οι άντρες όλο γκρινιάζετε που πηγαίνετε στρατό αλλά κάθε λίγο λέτε ιστορίες ο ένας στον άλλο και σε μένα προσωπικά φαίνεται να το απολαμβάνετε!!
είδες βρε τι καλός πολίτης που έγινες;;
καλό πουσουκου σου εύχομαι!

desa είπε...

+poulia είναι μοναδική και θα τη ζήσεις και εσύ.

zekia τραβατε μας και ας κλαίμε είμαστε. Ο στρατος είναι σαν τον βιασμό, αφού δεν μπορούμε να τον αποφύγουμε τον απολαμβάνουμε.

Unknown είπε...

ρε συ κάτι θα κάνεις λάθος και δεν μπορείς να ανεβάσεις ποσο καιρό φώτο.. εμένα κάθε φορά που το λες το ελέγχω και είναι κανονικά.. αν έχεις αλεπού κάνε ένα καθαρισμό..

τέσπα.
πες κι αλλες ιστορίες να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να θυμούνται οι παλιοί.

ξαναλεω
κυριακη
δεν χανουμε

desa είπε...

λες να φταίει η αλεπού? θα το κοιτάξω.

Για την κυριακή είναι όλα ανοιχτα, αλλά και το χ ήττα είναι με αυτούς.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Τελικά δεν με είπες? Στην ΠΑΥΠ ήσουν ή στο πεζικό? Πάντως το μικρό Δέρειο ήταν όντως πίσω από το Θεό. Είχα πάει μια κίνηση για πυρομαχικά εκεί!Γενικά σου μένουν τα καλά μετά τον στρατό. Αλλά πιστεύω πως για να σου μείνει κάτι πρέπει πρώτα να ζοριστείς!


Υγ ωραίο τραγούδι φίλος!Αντε και με την νίκη την Κυριακή!

desa είπε...

Το στρατόπεδο μου είναι λίγο πριν μπεις στο μεγάλο δέρειο. Η παυπ είναι μέσα στο χωρίο. Άρα σίγουρα πέρασες και από το δικό μου. Θυμάσαι τίποτα?

Ανώνυμος είπε...

Πες καμιά αστεία φάση!!! Τι σου έμεινε!! χιχιχιχιχι! (όλο και κανένα βουλγάρικο θα μαθες... αλλά μας το κρύβεις!!)

Ανώνυμος είπε...

η αρχη του ποστ σου μου θυμιζει το ποστο που ειχα στην Συμη... σιτιστης ησουν ή απλος αγγαρειομαχος;

desa είπε...

laxanaki από βουλγάρικα το μόνοπου έμαθα είναι το dimitar berbatov, το οποίο είναι και λίγο άσχετο. Πάντως το χωρίο είχε μια 18άρα (μάλλον) φωτιά σκέτη. Κάποια στιγμή θα σας δώδω και πραγματικά γεγονότα.

nag καλωήρθες. Σιτιστής δεν ήμουν, απλά εκείνη τη μέρα είχανε ψώνια. καταλαβαίνεις...

Ανώνυμος είπε...

豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,正妹牆,a片,A片,A片,A片,A片,a片,聊天室,聊天室,聊天室,聊天室,聊天室,聊天室,哈啦聊天室,正妹牆,A片,A片,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,
尋夢園聊天室,080視訊聊天室,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,A片,A片,A片,ut聊天室,a片,A片,A片,A片,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,正妹牆,a片,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,正妹牆,a片