Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

Νεοέλληνας



Με αφορμή μια κατάσταση που επικρατεί στο εργοστάσιο θέλω να θίξω ένα θέμα, αυτό της ανεργίας. Όχι από τη δικιά μου σκοπιά, που ψάχνω, ψάχνω και δε βρίσκω, άλλα από τη σκοπιά του νεοέλληνα.

Στη Νάουσα η ανεργία είναι απαγορευμένη λέξη. Ένας στους 3 είναι άνεργος. Τα κλωστουφαντουργία που κάποτε δούλευε όλος ο κόσμος δεν υπάρχουν. Για τον α ή β λόγο κλείσανε. Ωστόσο το λεωφορείο που έρχετε από τη Νάουσα στο εργοστάσιο είναι σχεδόν άδειο. Λογικό αφού όλοι είναι στις καφετέριες. Δηλαδή θα τους πέσει ο κώλος αν έρθουν στο εργοστάσιο? Τι θέλουν, καρέκλα, γραφείο και 3000 το μήνα? Αν τη βρουν μαγκιά τους, άλλα δεν υπάρχουν αυτά. Τόσο μεγάλη ιδέα έχουν για τον εαυτό τους, που δεν καταδέχονται να δουλέψουν σε εργοστάσιο? Ούτε εγώ ρε μεγάλε γουστάρω αυτό που κάνω, για την ακρίβεια το σιχαίνομαι, άλλα δε μπορώ να κάθομαι και να τρώω τα λεφτά των γονιών μου. Αισθάνομαι πολύ άσχημα. Και εγώ ψάχνω κάτι καλύτερο και το ψάχνω λυσαλέα, άλλα μέχρι να μου κάτσει τι θα κάνω? Θα κάθομαι? Τι νοοτροπία είναι αυτή? Την έχουμε δει όλοι μεγαλοιδεάτες? Μήπως θέλουμε και να μας προσκυνάνε? Ειλικρινά δε μπορώ να το καταλάβω αυτό.

Υ.Γ.1. Το βίντεο είναι αντιπροσωπευτικό για αυτά που γράφω. Επίσης μας θυμίζει τι θα γίνουν οι καμένες εκτάσεις.

Υ.Γ.2. Έχω το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου. Μιλάω για ένα μιτσουμπίσι λάνσερ μοντέλο 1983 (έχουμε ίδια ηλικία) με το οποίο πάω κάθε μέρα στη δουλειά μου. Είναι το μόνο αυτοκίνητο που όταν φτάνει στον προορισμό του έχει περισσότερη βενζίνη απότι όταν ξεκίνησε. Μερικε΄ς φορές η βενζίνη που έχω εξαρτάται και προς τα που στρίβω. Ε, τι λέτε?

Υ.Γ.3. +πολυιά πες της Σοφίας ότι τελικά βρήκα αυτοκίνητο που δεν καίει καθόλου βενζίνη, αντιθέτος παράγει. Χωρίς να έχει μεγάλο ρεζερβουάρ.

14 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

συμφωνω με αυτα που λες για Νάουσσα.
Οταν κλειναν τα κλωστηρια ολοι οι συνδικαλιστες αντι να πιεζουν κυβερνησεις για νεες θεσεις εργασιας τους πιεζαν για προωρη συνταξιοδοτηση ολων!!!
Ημαρτον..

desa είπε...

Αυτά ισχύουν γενικά για τους έλληνες, απλά αναφέρω τη Νάουσα που είναι πολύ κοντινό παράδειγμα

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα!! Πες τα χρυσόστομε.. και μετά τα έχουμε και με τους αλλοδαπούς που μα παίρνουν τις δουλειές... άμα θέλαμε θα βρίσκαμε!!! όσο για το αμάξι... μήπως σου βρίσκεται κανένα που να μπορείς να το οδηγήσεις χωρίς δίπλωμα??? Γιατί σε αυτόν τον τομέα έχω ένα μικρό προβληματάκι...

+poulia είπε...

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ.
ΔΙΝΩ ΣΤΑΤΙΚΗ ΙΙΙ ΣΕ 3 ΩΡΕΣ :-(
Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ... ΑΛΗΘΕΙΑ; Ο ΚΑΤΟΓΛΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΟΧΗΜΑ-ΒΥΤΕΙΟΦΟΡΟ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ;
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ: ΕΝΩ ΚΙΝΕΙΣΑΙ ΜΕ ΜΙΤΣΟΥΜΠΙΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΣΕ ΠΛΕΥΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΟΧΗΜΑ Ο ΒΕΝΖΙΝΑΣ(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΠΑ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ). ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΒΕΝΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΑΠΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ...

If...ιγένεια είπε...

Αυτή η ριμάδα η ανεργία, την γνώρισα καλά..

Ανώνυμος είπε...

Anergia, mhthr mathisis k ayth..dystyxws..alla allou eidosu mathisis... oso gia oikonomiko aytokinhto desa, exw protash,, KIA piccanto!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΖΑΑΑΑΑΑΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

@+poulia: Τί είναι το mitsubishi?? B52??? :p

Ανώνυμος είπε...

ki egw pou kapsa flantzes na teleiwsw thn iatrikh,den vriskw tpt...edw sthn kavala k h diaforetikh enallaktikh lysh polyteleia einai....

desa είπε...

Doremi δεν είναι Β52 άλα έχει παρόμοιες επιδόσεις.
Doctormel έτσι είναι και σκέψου ότι ακόμα εσύ δεν βγήκες στην αγορά εργασίας

+poulia είπε...

ΝΤΕΣΑ, ΠΟΤΕ ΕΡΧΕΣΑΙ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙ; ΣΕ ΠΕΘΥΜΗΣΑ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΑ. ΤΟΣΟ ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΦΑΓΑ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ (ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΟΚ). ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΜΕ, ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ "ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ" ΤΑ ΜΑΤ (ΥΜΕΤ)-ΠΩΣ ΣΚΑΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ. ΠΟΛΥ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΣΕ ΑΓΓΕΛΑΚΗ, ΔΕΣΠΕΡΑΙ, ΕΘΝ. ΑΜΥΝΗΣ ΚΛΠ.

Ανώνυμος είπε...

a,shmera anoigei e?? kalos panikos pali tha ginetai.. ante re paok!! ante re dusan!! :PPP

Haris είπε...

Λοιπόν, 3 συμπεράσματα: 1) ο νεοέλληνας δεν είναι άνεργος, είναι άεργος.
2)Πήρες το πιο έξυπνο αυτοκίνητο του κόσμου
3)είναι και οικολογικό εφόσων δεν κάει βενζίνη.

:)))

desa είπε...

haris καλωςήρθες.