Κυριακή 25 Μαΐου 2008

Κάτω η χούντα των καπνιστώνε

Με χαρά διάβασα πριν λίγες μέρες ότι από 01-01-10 θα απογερεύτε το κάπνισμα σχεδόν παντού. Και σε δημόσιους χώρους και σε καφετέριες-μπαρ και τα πρόστιμα θα είναι πολύ βαριά.. Οι περισσότεροι από εσάς αμφιβάλετε από τώρα για τη λειτουργικότητα αυτού του μέτρου. Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν πρόκειται να το κόψουν όλοι τότε, δυστυχώς. Είναι ένα μέτρο για όλους ΕΜΑΣ που μεγαλώναμε μαθαίνοντας ότι έχει δικαίωμα ο διπλανός σου να καπνίζει όσο θέλει όποτε θέλει. ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ. Ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτή η νοοτροπία. Είναι δικαίωμα του καπνιστή να κάνει ότι γουστάρει στην τσέπη του και στην υγεία του. Αλλά είναι μεγαλύτερο δικό μου δικαίωμα να ΑΝΑΠΝΕΩ καθαρό αέρα. Δε μπορεί να μου το στερήσει κανείς. Το να καπνίζεις ελεύθερα σε κλειστούς χώρους με μη καπνιστές μέσα αν μη τι άλλο είναι έλλειψη παιδείας, σεβασμού και νοοτροπίας. Είναι απλά μια μορφή ασυδοσίας. Δε ξέρω αν είναι καλύτερο να χωριστεί ένα κατάστημα στα 2 ή να δημιουργηθούν μπαρ για μη καπνιστές. Εγώ πάντως τέτοια μπαρ έχω την πρόθεση να τα στηρίξω.

Update

Εδώ θέλω να πω και κάτι που όταν έγραφα το πσοτ το ξέχασα. Οι περισσότεροι από τους νέους καπνιστές φάγαν τη φόλα. Η βιομηχανία του θεάματος έπαιξε το παινίδι της καπνιβιομηχανίας. Το τσιγάρο μπήκε για τα καλά στη ζωή μας. Έγινε κομάτι της καθημερινότητας. Ένα τελευταίο τσιγάρο πριν και μετά από κάθε σου ενέργεια. Αστέρες του χόλυγουντ κάπνιζαν ενώ μαγείρευαν, μετά το πήδημα (ανήκουστο), στο δρόμο, με βροχή, όταν χώριζαν με τις γκόμενές τους. παντού και πάντα. Μέχρι να γίνει συνήθειά μας. Να μπει στη συνείδησή μας. Να γίνει τρόπος ζωής. Μετά το είχαν κερδίσει το παιχνίδι, δε χρειάζοταν και τίποτα άλλο. Αναρωτηθείτε όλοι εσείς λοιπόν για ποιο λόγο καπνίζετε. Και μετά πείτε μας και εμάς.





Ο σοφός τοίχος απλώς επισημαίνει: "Στην εύφορη κοιλάδα των υποσχέσεων πολλοί έχουν πεθάνει από την πείνα".



Είναι φανερό ότι έχω μαύρα μεσάνυχτα

Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

έχουμε και δεν έχουμε

Αγαπητή Ούρσουλα, από σήμερα δεν έχουμε ΟΤΕ, αλλά έχουμε βενζίνη. Έχουμε ορυκτέλαιο στο λάδι αλλά δεν έχουμε ελεκτικούς μηχανισμούς.
Αγαπητή Ούρσουλα ετοιμάσου για τα χειρότερα. Άκουσα σήμερα ότι περίπου 4οοο γαύροι θα έρθουν με αυτοκίνητα για τον τελικό και ζήτησαν και θα τα αφήσουν κάπου στο καλοχώρι. Μετά με λεοφωρεία του ΟΑΣΘ θα πάνε στο ζήπεδο. Φαντάσου τι έχει να γίνει. Απλά φαντάσου.







Τουλάχιστον δε χάνουμε ποτέ το χιούμορ μας, από το ιστολόγιο της νόμιμης ξανθιάς.


Οι καρεκλοκένταυροι της ΕΡΤ είχαν τη σπουδαία ιδέα να διώξουν τον Κούλογλου, μια εκ των αιτιών είναι και το κόστος των 2 εκπομπών του το οποίο εμένα μου φαίνεται γελοίο, 8000 ευρώ το μήνα η μία και 30000 το επεισόδιο η άλλη. Η γαμωγιουροβίζιον που θα πολυδιαφημίσετε πόσο θα κοστίσει? Θα το μάθουμε ποτέ? Α ρε παπαρίζου τι κακό μας έκανες, έβαλες τη γιουροβίζιον στη ζωή του μέσου έλληνα. Η Ναυτεμπορική λέει αυτά για τον Κούλογλου και το cosmos.gr λέει αυτά. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Όπως λέει και ο shades στον οίκο αντοχής : Γερά τώρα για Καλομοίρα ποιός τον γαμάει τον Κούλογλου...

Τρίτη 13 Μαΐου 2008

γραφικός χαρακτήρας


Το κείμενο το έγρψα χθες βράδυ. Αν πρόσεξες πρόσθεσα αρκετά λινκ δίπλα. Είναι νέα ιστολόγια που ανακάλυψα πρόσφατα και μου άρεσαν. Το σημαντικότερο όμως έιναι αυτο του λόρενς της μαλακίας. Αν κάνεις τον κόπο να μπεις θα καταλάβεις γιατί είναι το σημαντικότερο, χωρίς να έχει κότερο. Ευκαιρία είναι λοιπόν Μπάμπη να συμμετάσχεις στο πρώτο σου παιχνίδι.

Για το http://autographcollectors.blogspot.com/

Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Φωτορεπορτάζ

Έκανα ένα φωτορεπορτάζ σήμερα με θέμα τα παγκάκια της Βέροιας για τους Φίλους Παγκακίων Αντιφρωνούντων. Μπορείς να πάρεις και μια γενική ιδέα για τη πόλη της Βέροιας. Επέλεξα 2 καίρια σημεία. Δηλαδή :




Εδώ είναι τα παγκάκια απένατι από την Κάμελοτ. Ωραία για βραδινή περατζάδα, κόσμος πάει και έρχεται. Πλεονέκτημα η καφετέρια πίσω ακριβώς και ένα περίπτερο σε απόσταση αναπνοής για προμήθεια καύσιμης ύλης. Η καφετέρια είναι πίσω αριστερά και το περίπτερο πίσω δεξιά.



Επίσης υπάρχει και φοβερή θέα, δηλαδή...




Και τα παγκάκια στην Εληά, ότι πιο κεντρικό.








Συντριβάνι, πολύ νεολαία, επίσης καφετέρια απέναντι και περίπτερο σε απόσταση αναπνοής πάλι. Ότι πιο κεντρικό υπάρχει, αλλά για να βρεις άδειο πρέπει να κάνεις αίτηση.

Αυτά για σήμερα.

Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

μάι ρεστ

Χθες έγινε αιφνίδια επίσκεψη στο διατηρητέο, μετά απο πληροφορίες ότι ο dj τις τετάρτες παίζει ροκιές. Ρισπεκτ λοιπόν στο παλικάρι που τα έδωσε όλα ακόμα και στις διασκευές που έβαζε.

Βρήκα μια σελίδα στην οποία γράφουν συνθήματα που τα βλέπουν σε τοίχους. Ιδού λοιπόν μερικά :

"Διατηρείτε το πράσινο - κάντε έρωτα με βάτραχους"

"Παρακαλώ μη ρίχνετε τα τσιγάρα σας στη λεκάνη. Βρέχονται και μετά ανάβουν δύσκολα."

"Μην τα περιμένετε όλα από την αστυνομία. Χτυπηθείτε μόνοι σας."

"Το Πάσχα φέτος ματαιώνεται. Βρέθηκε το πτώμα."

"Υπάρχει ζωή πριν από το θάνατο;"

Κάποτε στο contra.gr έγραφε ένας τύπος που λεγότανε prisoner. Τα άρθρα του τελειώνανε πάντα με μια φράση του σοφού τοίχου. Από το προηγούμενο ποστ και μέχρι να εξαντληθούν θα ανεβάζω και μια φράση από τον σοφό τοίχο. Τα κείμενά του ήτανε γροθιά στο στομάχι. Πιστεύω. Να φιλοσοφίσουμε και λίγο.

Ο σοφός τοίχος φωνάζει σε Kerouac νοοτροπία "Ολη η ζωή είναι μιά ξένη χώρα..."

Κυριακή 4 Μαΐου 2008

Τέχνη

Είναι μερικές φωτογραφίες. μερικά έργα τέχνης αν προτιμάς σπουδαία, όπως και να το κάνουμε. Είναι μερικές φορές που επαληθεύεται το ρητό ''μια εικόνα χίλιες λέξεις''. Τι τέχνη θέλει άραγε αυτό το άγαλμα για να γίνει? Τι τρίγωνο είναι αυτό? Τι αστείρευτει φαντασία? Ποιος νους συνέλαβε αυτό το όργιο? Άραγε ισχύει το πυθαγόρειο θεώρημα? Τα κριτήρια ισότητας?
Από το μπλογκ της βαθιάς συκιάς. Νέα ανακάλυψη.

Ανέβασα και το επόμενο σποτάκι του 1055 από την εκπομπή ''πρωινό φρικασέ''. Αυτό είναι πιο χιουμοριστικό.

Σάββατο 3 Μαΐου 2008

Νηνεμία στο στρατόπεδο του ντεσαγί


Δε συμβαίνουν ιδιαίτερα πράγματα αυτές τις μέρες, ή αυτά που συμβαίνουν δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμα. Το prison break τελικά είναι πολύ καλύτερο από τους lost. Συγνώμη αν στεναχωρώ μερικούς αλλά αυτή την άποψη σχημάτισα. Έδωσε και συνεντευξη ο Τεό. Είπε και δεν είπε αρκετά μεταξύ των οποίων κάποια σημαντικά. Εγώ θα κρατήσω τη στήριξή του στον προπονητή της ομάδας. Ίσως το σημαντικότερο. Ο ΣΑΝΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ 2009. Πρέπει να ξεκινήσει τη χρονιά χωρίς το μαχαίρι στο λαιμό. Εγω θα τον στηρίζω μέχρι το τέλος της χρονιάς ακόμα και αν τερματίσουμε 1 βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Σε αυτό το ενδεχόμενο ο ΠΑΟΚ θα έχει χάσει άλλη μια χρονιά αλλά θα κερδίσει κάτι που δεν καταλαβαίνουν όσοι ήδη δε θέλουν τον Σάντος και όσοι θα τον κράζουν στη μέση της χρονιάς και μέχρι το τέλος αυτής. Θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για να ξηλώσει αυτή την άθλια νοοτροπία της αλλαγής προπονητή με 5 στραβά αποτελέσματα γιατί ''ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ και πρέπει πάντα να κερδίζει και δε μπορεί να χάνει και η καρέκλα του προπονητή είναι ηλεκτρική'' και άλλοι πολλοί φτηνοί λαικισμοί του χειρίστου είδους.

O σοφός τοίχος συμβουλεύει: « Το πλοίο στο λιμάνι είναι ασφαλές. Αλλά τα πλοία, δεν φτιάχνονται γι’αυτό.»

Ένα ωραίο ανάλαφρο καλοκαιρινό τραγουδάκι. Under my thumb από τους roling stones.





Under my thumb
The girl who once had me down
Under my thumb
The girl who once pushed me around

Its down to me
The difference in the clothes she wears
Down to me, the change has come,
Shes under my thumb

Aint it the truth babe?

Under my thumb
The squirmin dog whos just had her day
Under my thumb
A girl who has just changed her ways

Its down to me, yes it is
The way she does just what shes told
Down to me, the change has come
Shes under my thumb
Ah, ah, say its alright

Under my thumb
A siamese cat of a girl
Under my thumb
Shes the sweetest, hmmm, pet in the world

Its down to me
The way she talks when shes spoken to
Down to me, the change has come,
Shes under my thumb
Ah, take it easy babe
Yeah

Its down to me, oh yeah
The way she talks when shes spoken to
Down to me, the change has come,
Shes under my thumb
Yeah, it feels alright

Under my thumb
Her eyes are just kept to herself
Under my thumb, well i
I can still look at someone else

Its down to me, oh thats what I said
The way she talks when shes spoken to
Down to me, the change has come,
Shes under my thumb
Say, its alright.

Say its all...
Say its all...

Take it easy babe
Take it easy babe
Feels alright
Take it, take it easy babe