Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Δεν είσαι

μεγάλη ομάδα όταν δεν μπορείς να ελέγξεις τον κόσμο που μπαίνει μέσα στο γήπεδό σου. ΔΕΝ είσαι μεγάλη ομάδα όταν δεν μπορείς να ελέγξεις ακόμα και αυτούς που μπαίνουν στο γήπεδό σου σωματικά. Βάλαμε ντεμέκ τουρνικέ. Ε και? Η ΠΑΕ έλεγε ότι θα είναι κλειστή η 4α. Από την 4 μπαίναμε κανονικά, με τη διαφορά ότι μπορεί και να μη σου ζητούσαν το εισιτήριο και σίγουρα ΔΕΝ σου έκαναν σωματικό έλεγχο. Τον παραμικρό, ούτε για τα μάτια του κόσμου. Η παρέα πίσω μου άνοιγε κάθε τόσο ρετσίνες, μπύρες με αποκορύφωμα ουίσκι. Αν τους έλεγες πόσο κάνουν 1+1 θα σου έλεγαν τρόλευ, πέφταν συνεχώς πάνω μας και στο τέλος κόντεψαν και να τσακωθούν μεταξύ τους, έλεος. ΔΕΝ είναι μαγκιά να τα περνάς αυτά μέσα. Κάποια στιγμή άνοιξε και η 4α και μπήκαν όλοι με ντου. Δηλαδή ΠΑΛΙ ήμασταν υπεράριθμοι. Αν γίνει κάτι που θα παει όλος αυτός ο κόσμος? Το πιο απλό, πέφτει ένα δακρυγόνο έξω από το γήπεδο. Δε θέλω να φανταστώ. Έως πότε θα συνεχιστεί αυτό και γιατί? Γιατί άτομα από άλλες θύρες μπαίνουν στη 4? Γιατί απλά δε τους διώχνουν από τον έλεγχο εισιτηρίων ακόμα? Αλλά δε γινεται και κανένας έλεγχος της προκοπής.

ΔΕΝ είσαι μεγάλη ομάδα όταν μπαίνουν για την πλάκα τους οι βλάκες μέσα. Με το που τελείωσε το παιχνίδι μπήκαν αρκετοί για να πάρουν φανέλες παιχτών. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΣΙΡΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΟΒΑΡΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. Οι δε σεκιουριτάδες ούτε καν κουνήθηκαν, μάλλον είναι διακοσμητικές κούκλες. Aλλά και αυτοί εντολές παίρνουνε. Ας αλλάξουν οι εντολές τους ή ας αλλάξουμε σεκιουριτάδες. Θα κουβαλάει κανενα μαχαίρι μαζί του κανένα μαλακισμένο και άντε να ξαναπαίξει μπάλα ο ΠΑΟΚ μετά. Αν δε σκοτώσει κάποιον, γιατί αν σκοτωθεί παίχτης τότε δε ξαναπαίζουμε μπάλα ποτέ. Και θα είμαστε και άξιοι της μοίρας μας.

Φυσικά και το να πέφτουν αντικείμενα είναι ότι χειρότερο. Κάποτε όποιος πετούσε τον έκραζαν, χθες πετούσαν όλοι κατα βούληση. Κάποτε όποιος έμπαινε μέσα τον έκραζε όλο το γήπεδο και τον μάζευαν τα σεκιούριτι, χθες όποιος ήθελε. Δηλαδή τι, θα περιμένουμε κάποιο σοβαρό επεισόδιο για να βάλουμε μυαλό? Αηδία.

Είναι η πρώτη φορά στα 25 χρόνια της ζωής μου που ΘΕΛΩ να φάμε 1 αγωνιστική, άντε 3 μπας και βάλουμε έστω και λίγο μυαλό. Αν συνεχιστεί αυτό και με τις μικρές ομάδες η κατάσταση θα γίνει νοσηρή. Ζαγόρ, το θέμα λύνεται εύκολα, ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω. Αντιθετως το στραβό εσύ θα το χρεωθείς.


Και μιας και αναφέρθηκα στον ΠΑΟΚ ας πω και 2 λόγια για τα αγωνιστικά. Παίξαμε απαίσια εώς χάλια. Ο τίτλος ''αφεντικά της πόλης'' μου γυρνάει ανάποδα τα έντερα, τον σιχαίνομαι σαν τις αμαρτίες μου. Είναι για στενόμυαλους οπαδούς μικρομεσαίων ομάδων.

Δον Φερνάντο, ο Ίβιτς είναι ηλίου φαηνότερο ότι δεν τραβάει αυτή την περίοδο. Δεν περνάει το παιχνίδι από τα πόδια του, δεν δίνει κάθετες πάσες στον βόσνιο, μπροστά. Θα είχε ενδιαφέρον μια αλλαγή στο σύστημα με τη θέση του Ίβιτς να την παίρνει ο Αναστασάκος ή ο Αθανασιάδης. Όταν τραυματιστεί ο Ζλάταν με αυτούς θα παίξεις μπροστά αν δε κάνω λάθος. Δοκίμασε και λίγο το 4-4-2, δως τους ευκαιρίες, να δεις τι αξίζουν. Η αλλαγή του ίβιτς με τον μπακαγιόκο είναι για γέλια και για κλάματα. Το ότι είμαστε πρώτοι στην 4 αγωνιστική δε μου λέει τίποτα.

Αυτά.

update

Μου άρεσε ο Δαρλας, δε μπορώ να καταλάβω γιατί οι διατητές φοβούνται να δείξουν κόκκινη κάρτα και 3 ποδοσφαιριστές πρέπει να τιμωρηθούν από τη λίγκα για τα μαρκαρίσματά τους.
Επίσης πιστεύω ακράδαντα ότι ο Μπαλάφας βρήκε την θέση που του ταιριάζει στην ομάδα, μένει μόνο να του βρούμε και άλλη ομάδα.

+πουλιά είμαι σίγουρος ότι με το τελυεταίο θα κράξεις, και λίγο γραφικός

22 σχόλια:

+poulia είπε...

Ζούμε ιστορικές στιγμές καθώς συμφωνούμε στην ουσία του πράγματος! 1000 δίκια σε δίνω ρε desa.
Όμως +πουλιά είσαι και τον desally σου θα τον κράξεις! Ο ΠΑΟΚ είναι και λέγεται μεγάλη ομάδα, για μένα η μεγαλύτερη του πλανήτη. Ναι, η Τούμπα συχνά θυμίζει τσίρκο, αλλά αυτό δεν καθιστά την ομάδα μου μικρή! Δεν ευθύνεται ούτε το χόρτο, ούτε τα σύννεφα, ούτε ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Ταράτσας. Εμείς και κυρίως η διοίκηση φταίμε και είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε. Και θα πετύχουμε.
Αγωνιστική τιμωρία δεν θέλει κανένας να φάμε. Κάμερες, δόξα τω θεό, είναι γεμάτο το γήπεδο. Άνθρωποι της ΠΑΕ, Βρείτε τους δράστες και μοιραστείτε το πρόστιμο με αυτούς...
θα είχε πολύ ενδιαφέρον να παίξεις με τις ρεζέρβες, αλλά πίστεψε με, θα προτιμούσα να παίρνω τρίποντα και ας μην παρουσίαζε η ομάδα τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Δον Φερναντίνιο έχει σπουδάσει το αντικείμενο, πληρώνεται για αυτή τη δουλειά, παρακολουθεί καθημερινά όλους τους παίκτες, κατεβάζει την 11άδα και τα συστήματα και είναι αυτός που θα λογοδοτήσει όταν και αν έρθουν οι στραβές...
Και εγώ θα έπαιζα με δύο φορ. ΘΑ ΕΠΑΙΖΑ, Υποθετικά και χωρίς την ευθύνη των πράξεων μου

"Το ότι είμαστε πρώτοι στην 4η αγωνιστική δε μου λέει τίποτα."
Αυτό ξαναπές το,
δυνατά, πιο δυνατά, πιο δυνατά...

+poulia είπε...

update κράξιμο:
Ρε desa, σου έφαγε καμιά γκόμενα ο Μπαλάφας και τον κράζεις τόσο;

kar είπε...

Ντέσα του χρόνου πάρε διαρκείας στην 5 (και γω εκεί θα πάρω). Έχεις δίκιο για όσα γράφεις!

Υ.Γ. Εεεε... θα σε κράξω όμως. Μετά το παιχνιδί έχει καταντήσει γραφικό να κράζεις διοίκηση, κόσμο, παίχτες. Πάνε σπίτι, πιες ένα τήλιο, ξεκουράσου και μετά κάνε κριτική. ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

apostolo είπε...

Ειχα πει να μείνω λίγο εκτός του μπλογκόκοσμο αλλά τα λεγόμενα σου με γύρισαν τα μυαλά. Γιατι ρε Ντέσα αποκλείεις το φτωχό λαό του ΠΑΟΚ από το γήπεδο?Ντου παντού ρε, ΠΑΟΚ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΝΤΟΥ.
Και απο πότε ρε παλικαρι πρέπει να πηγαίνεις στο γήπεδο εχοντας πίει πορτοκαλάδα?Εσύ πάντα δεν έλιωνες για pre game show στο Γιάννη με την ρετσίνα Μυρτώ-Μαλαματινα να είναι στην ημερισία διαταξη?Η μήπως θες να μας πεις οτι εσύ και η παρέα σου το "ελέγχατε" το πιοτό?
Μου φαίνεται οτι γράφεις μόνο για να γράψεις. Σου προτείνω άμα εχεις τέτοιες απόψεις να παραδώσεις το διαρκείας σου σε άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκη να ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ την ομάδα. Σε καλώ τέλος να προμηθευτείς διαρκείας του χρόνου στην 5-6 μαζί με τον Γιωργάκη.
Ο ΠΑΟΚ πάνω απο όλα
Ντου παντου...
Ενας αγανακτησμένος φτωχός ΠΑΟΚΤΣΗΣ

desa είπε...

+πουλιά

ο ΠΑΟΚ δείχνει σημάδια μικρής ομάδας, εγώ θέλω να τιμωρηθούμε και πιστεύω ότι το δικαιούμαστε με αυτά που κάναμε. σιγά μη λειτουργούν οι κάμερες. ο δον φερναντίνιο είναι εκείνος ο απαίσιος προπονητής που είχαμε πέρσι και ήθελες να αλλάξουμε πριν το τέλος της σεζόν με τον άγγελο? αν η απάντηση είναι ''ναι'' είσαι αηδία.
βγες και πες ότι ο μπαλάφας έχει θέση σε αυτή την ομάδα, σε προειδοποιώ ακούγεσαι.

desa είπε...

καρ μπορεί να έχεις και δίκιο. η σωστή κριτική θέλει κρύο μυαλό.

σίλβερ μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. δεν αποκλείω το φτωχό λαό του παοκ από το γήπεδο, τους μεθυσμένους αποκλείω και αυτούς που μπαίνουν έτσι μέσαι και αυτούς που πετάνε αντικείμενα. γάμησέ τα, το μισό γήπεδο αφήνω απ έξω.

το διαρκείας το δίνω 7000 ευρώ. υπάρχουν μόνο 19159 σε όλο τον κόσμο και ίσως φέτος να ζήσουμε ωραίες στιγμές.

apostolo είπε...

desa respect...

kar είπε...

Ντέσα και τζάμπα να το δώσεις, αυτός ο αποστολό δεν πρόκειται να πατήσει στο γήπεδο. Είναι θέμα δεοντολογικού κωλύματος (μη σου πω... δεοντολογικού κωλο-υματος. Στο λέω)

apostolo είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
apostolo είπε...

Εγω τουλάχιστον Γιωργάκη αμα πατήσω θα πατησω στην θύρα 4 και οχι στην 5-6.Γιαλαντζη παοκτσιδες μου γινατε όλοι, την μια το παίζουμε Παοκ και θυρα 4 και τα μυαλα στα κάγγκελα και δωστου για ρετσίνες πριν το Ματς και σαματάς και θεωρία και απο την άλλη κούρασε η θύρα 4 γιατί εχει τελειωμένου οπότε πάμε στην 5 ή στην 3 που έχει και σκεπαστρο...
Εκει που εφτυνα δεν θα γλείψω

apostolo είπε...

Α ξέχασα η θύρα 3 εκτός απο σκέπαστρο εχει και χωρο αρκετό για τα πόδια μας...να απλωθουμε βρε αδερφέ λίγο..καθισμενοι...+πουλια

+poulia είπε...

Κουφάλα desa με εξωθείς στα άκρα. Αν βρεις περσινή μου δήλωση που να αναφέρει: "να φύγει ο Σάντος εδώ και τώρα, πριν τελειώσει η σεζόν" κάθομαι να να να...
2. Αυτοτιμωρήσου την 6η αγωνιστική, και μην έρθεις στο γήπεδο. Δώσε το διαρκείας στην φτωχολογιά τον Σίλβερ, το τρίψιμο των χεριών των απανταχού ταβερνιάριδων!
3. Είσαι πρωτοπόρος, έστω και την 4η αγωνιστική, έχεις 19600 διαρκείας, έχεις δύο στα δύο sold out, έχεις στο ρόστερ σου Κοντρέρας, Πάμπλο Γκαρσία, Κονσεισάο και Σωτήρη Μπαλάφα και είσαι μικρή ομάδα; Ποια ομάδα στην Ελλάδα είναι μεγάλη;
4. Δεν μπορώ να καταλάβω το κόμπλεξ που έχεις με τον Σωτήρη. Είναι εκτός αποστολής γιατί έτσι έκρινε ο προπονητής. Όταν κρίνει ότι είναι σε καλή κατάσταση θα είναι στην 18άδα και όταν χρειαστεί θα ξεκινήσει και βασικός. Ο Μπαλάφας είναι το πουλέν μου και δεν αλλάζει ότι και να λες...
5. Η προπονητική σταθερότητα σε μια ομάδα είναι κάτι πολύτιμο. Κάποιες φορές, που χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ οι προπονητές αποτελούν την εύκολη λύση. Ο πλέον πολυνίκης προπονητής του ΠΑΟΚ είναι ο Άγγελος. Προπονητής του ΠΑΟΚ για την αγωνιστική χρονιά που διανύουμε είναι ο Φερνάντο Σάντος.

desa είπε...

θα επικαλεστώ τον καρ. Καρ βγες και πες. Θυμάσαι να λεει η +πουλια ''να φύγει ο σάντος εδώ και τώρα'' ή ''να φύγει στο τέλος της σεζόν'' οποιαδήποτε στιγμή κατα τη διάρκεια της περσινής σεζόν?

για το ίδιο ερώτημα θα ερωτηθεί και ο νίκος όταν θα πάμε για καφέ και όποιος άλλος εσύ θες.

έκταση για προπονητικό αποκτήσαμε πρόσφατα. οι ομάδες που έχουν λέγονται και μεγάλες.

''Η προπονητική σταθερότητα σε μια ομάδα είναι κάτι πολύτιμο'' ευτυχώς που δε σε άκουσε ο τεό πέρσι.

+poulia είπε...

Ξεσκόνισε όλα τα σχόλια μου. Τα γραπτά μένουν. Με τακτικές "ρώτα τον φίλο μου τον ψεύτη" δουλειά δεν γίνεται...
Μα τον ΠΑΟΚ, με έχει εξοργίσει με την μιζέρια σου! Γκρίνια. Αφού σου αρέσει ο Σάντος ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ!!!
Κι αν δεν σε αρέσει που δεν χτίσαμε προπονητικό στο αιώνιο διάστημα των 3ών μηνών, άλλαξε ομάδα να ησυχάσουμε.
Ναρίτα, ε Ναρίτα...

βαρέθηκα πια...

γράφε ότι θες...

nizoy είπε...

1. Scripta Manent, Verba Volant: Απο την αρχη της χρονιας σπαμε το ενα ρεκορ μετα το αλλο. Σε ολα τα επιπεδα. Καποια πραγματα δεν ειναι τυχαια...
2. Desa δε θυμαμαι το Σταυρο να λεει να φυγει ο Σαντος...
3. Ειρηνη υμιν. Τα πραγματα θα στρωσουν οσον αφορα στον ελεγχο της εισοδου στο γηπεδο και ολα θα εινα πιο ηρεμα. Ετσι ωστε να μπορουμε με την ησυχια μας να τα κανουμε πουτανα με συνθηματα οπως:
Εμπρος Αιτε
Δικεφαλε
ΕΜπρος ΑΙτε
ΔΙΚεφαλε
ΕΜΠΡΟΣ ΑΙΤΕ
ΔΙΚΕΦΑΛΕ
ΕΜΠΡΟΟΟΟΣ ΑΙΤΕΕΕΕ!!!!
ΔΙΚΕΕΕΕΦΑΛΕΕΕΕ!!!!
κτλ. κτλ...

takola είπε...

desa,

για την είσοδο στο γήπεδο, είναι λίγο παρατημένα τα πράματα, γιατί αναμένεται να μπουν σε πλήρη λειτουργία τα τουρνικέ, οπότε όλα τα προβλήματα κάπου εκεί τελειώνουν. Κάνε λίγη υπομονή.

Για τα αγωνιστικά είσαι λίγο εκτός κλίματος. Η ομάδα πάει καλά. Και με τη μελισσούλα καλοί ήμασταν. Δεν είμαστε για αλλαγές τώρα. Ο Ίβιτς είναι ντεφορμέ, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή αυτή τη στιγμή. Το τι αξίζουν οι παίκτες φαίνεται και στις προπονήσεις. Ποιος Αναστασάκος, β' Εθνική έπαιζε το παληκάρι. Κι έτσι όπως είμαστε καλά πάμε. Αν τραυματιστεί ο Ίβιτς θα δούμε. Προς το παρόν, ο τραυματισμός Βιερίνια (+Κονσεϊσάο, αν δεν κάνω λάθος δεν παίζει με Τέλη) φτάνει και περισσεύει.

desa είπε...

+ πουλιά ξεψάχνισα τις αναρτήσεις σου και δεν βρήκα κάτι μεμπτό, αλλά 2 γραμμές που δείχνουν το αντίθετο.

μπορει να κάνω και λάθος, μπορεί να μην έγραψες και τίποτα στο μπλογκ, αλλά γιατί δε θυμάμαι να έχεις θετική άποψη για τον σάντος πέρσι? που πήγε η φωτογραφία του άγγελου και γιατί την ανέβασες?
μήπως να πάω σε γιατρό?

τάκολα με παρεξήγησες.αυτό που θέλω είναι να δω περισσότερο θέαμα. δε λέω ότι δεν πάμε καλά. επίσης πολλοί παίχτες α εθνικής είναι για β.

νιζου ρε συ πότε έκανες προφίλ? έχεις σκοπό να γράψεις?

takola είπε...

desa,
Η ομάδα φέτος είναι φτιαγμένη για να κερδίζει μισό-μηδέν. Μην περιμένεις παραπάνω. Από κει και πέρα, ποδόσφαιρο επιπέδου βλέπουμε. Μετά από αρκετά χρόνια. Σου θυμίζω το τακουνάκι Βερόν στον Κωνσταντινίδη στο β' ημίχρονο, που ήταν διαστημικό. Έχουμε καλούς παίκτες και βλέπουμε καλό ποδόσφαιρο.

+poulia είπε...

Άκουσα ότι στο ματς με τον Άρη την σπάσανε την πόρτα της θύρα 4α, τα ΠΑΟΚΤΣΑΚΙΑ...

beth είπε...

γεια σου φίλε μου παοκτση που τυχαία σε βρήκα.
βαριέμαι να σχολιάσω δε σε πειράζει.

desa είπε...

καλωήρθες μπέτυ

KitsosMitsos είπε...

Αν αντέξει φέτος ο ΠΑΟΚ, θα κάνει ωραία πράγματα. Άντε να δούμε γιατί χρειάζεται το πρωτάθλημα έναν δυνατό ΠΑΟΚ!