Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

graspop metal meeting

υ.γ. πήγα 6 μέρες στο Βέλγιο, στα πλαίσια του 3ήμερου Graspop Metal Meeting. Ένα μεταλ φεστιβάλ κάπου στα σύνορα με Ολλανδία, στην μαγευτική εξοχή του Βελγίου. Παρακάτω, μια έκθεση για το πως πέρασα.

Και που λες,

Βροχή, περπάτημα, μαγευτική φυσική ομορφιά, μουσικαρες και η αντίστοιχη κούραση ειναι οι λέξεις που περιγράφουν καλύτερα όσα ζήσαμε στο εξωτικό Βέλγιο. Οι Maiden τη 3η μερα του φεστιβάλ κάνανε ρεκόρ προσέλευσης με 110.000 κόσμο και ήταν από εκπληκτικοί και πάνω, οι Sabbath και οι Nightwish ήταν επίσης πολύ καλοί. Είδαμε όλη τη κλίμακα στην ιεραρχία της βροχής τις 2 πρώτες μέρες. Πολύ λάσπη  και αρκετό κρύο τα βράδια. Πολύ ορθοστασία και περπάτημα για να μπούμε στο φεστιβάλ και να βγούμε. Τεράστιες ουρές απο παρκαρισμένα αυτοκίνητα, τεράστιες. Βέλγοι και ολλανδοί παρκαρανε όπου βρίσκανε και βγάζανε από τα αυτοκίνητα ποδήλατα. Εκπληκτική φύση στην εξοχή του Βελγίου, όλα τα χωριά συνδέονται με ποδηλατοδρόμους, πανέμορφα σπίτια. Τα τριγύρω χωριά ειναι ησυχαστήρια. Ωραίες οι Βρυξέλες αλλά ακόμα πιο όμορφη η Αμβέρσα. Αδιανόητα για ελληνικά δεδομένα τα μποτιλιαρίσματα στους κόμβους των εθνικών οδών, σε σημείο που πηγαίναμε με 10 χλμ στην εθνική οδό, χωρίς να γίνονται έργα ή να έγινε κάποιο ατύχημα. Το μεγαλύτερο μποτιλιαρισμα που είδα στη ζωή μου απο Σαρλερουα για Βρυξέλλες. Η μεταλ κουλτούρα έχει αρκετή απήχηση στο εξωτερικό. Είδαμε 4μελη  οικογένεια με 2 κορακλες 15-18 ετών που ήρθαν να δούνε τους Maiden μόνο, καταλληλά ντυμένοι. Είδαμε πατέρα με τον γιο του 6-8 ετων στους ώμους του να κουνάει το κεφάλι πάνω κάτω, ίσως χωρίς να καταλαβαινει τι κάνει. Είδαμε 2 πατεράδες με τις κορακλες τους στους ώμους, και αυτές
6 χρονων, 2 καταξανθα πανέμορφα αγγελούδια να κάνουν και αυτά head banging. Μιλήσαμε με βελγο, που ήρθε για 20η συνεχόμενη χρονιά, τις τελευταίες 12 φέρνει και τον γιο του. Και μας είπε ότι πρώτη φορά βλέπει τόσο άσχημο καιρό. 1 στα 3 τσιγάρα ήταν του εμπορίου. Είδαμε, είδαμε, είδαμε πολλά. Άξιζε με το παραπάνω η εκδρομή.