Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2007

Γιορτή πατέρα.

Ειδικά φέτος η γιορτή του πατέρα καθυστέρησε να γίνει για λόγους ανωτέρας βίας (δε μπορούσε ο θείος μου ο μπουζουκτσης). Α, να σου εξηγήσω. Η 15η Δεκεμβρίου είναι η ονομαστική γιορτή, η επίσημη δηλαδής. Ε τώρα εμείς το τρενάραμε λίγο. Αλλά έγινε κάτι σαν χαμός. Είναι η γιορτή που μαζευέι όλο το σόι γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, γιατί έχει σόου. Και πιο απλά ο πατέρας μου έχει τρέλα-λόξα με το τραγούδι. Ότι δεν καταλάβεις από τις παρακάτω φωτογραφίες θα σου το εξηγήσω στα σχόλια.


το έλατο στολισμένο


η είσοδος του σπιτιού με την πρέπουσα διακόσμηση



στα πλαίσια του μαγγίνα (το αποτέλεσμα είναι ίδιο, στις άδειες διαφέρουμε)

αλλά φυσικά όχι σαν του μαγγίνα

μία βάση μικροφώνου, μία βάση για τις παρτιτούρες, ένα ακόμα ηχειό ίδιων διαστάσεων και μία κονσόλα δε φαίνονται στη φωτογραφία αλλά υπάρχουν.
Αυτά. Του χρόνου πάλι.

Αποφάσισα να μην εκθέσω (ανεπανόρθωτα) συγγενείς που πιάστηκαν επ' αυτοφώρο να τσακίζουν την τούρτα. Θείε τσέκαρε το e-mail σου.




FELIZ NAVIDAD

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ


Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2007

Μerry Christamas

Kαλά Χριστούγεννα σε όλους σας. Και μη νομίζετε ότι σας εύχεται κάποιος τυχαίος αλλά ο πιο trendy αγιος όλονε των εποχώνε. Για του λόγου το αληθές :



Μετά από πρόσκληση του ST θα γράφω και στον οίκο αντοχής. Όταν θα ανεβάζω ποστ εκεί θα σας ενημερώνω. Άλλο ωραίο ιστολόγιο που ανακάλυψα τον τελευταίο καιρό είναι των άθλιων κορών και αξίζει να το διαβάσετε ειδικά οι γυναίκες.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

Κριστμας σπιριτ

Μία είδηση, σχετικά παλιά, πικάντικου περιεχομένου, μία αγγελία που διάβασα σε εφημερίδα και ένα ένθετο και πολλά πολλά άλλα.

Η είδηση :

Μέχρι πρότινος δίδασκε σε σχολείο του Μιλάνου. Από το οποίο απομακρύνθηκε, αφού τις ελεύθερες ώρες της, εργαζόταν ως ηθοποιός σε αισθησιακές ταινίες.

Τις πρωϊνές ώρες, η Anna (περισσότερα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά) εργαζόταν ως φιλόλογος σε δημοτικό σχολείο της πόλης στη βόρεια Ιταλία. Οι περίεργες αντιδράσεις της κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και η συνεχής της τάση να αναδεικνύει τα σωματικά της προσόντα, έβαλαν σε υποψίες τόσο τους γονείς των μαθητών, όσο και τα ίδια τα παιδιά, που θέλησαν να μάθουν τί μπορεί να κρύβει αυτή η περίεργη στάση της.

Ούτε ρώτησαν, ούτε δημιούργησαν οποιασδήποτε μορφής αναστάτωση. Απλώς άρχισαν να ψάχνουν στο διαδίκτυο, εάν η δασκάλα τους έχει ύποπτο παρελθόν. Αυτό που ανακάλυψαν άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Η δασκάλα των παιδιών τα βράδια εργαζόταν ως ηθοποιός σε αισθησιακές ταινίες και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Πρόσφατα, δε, είχε επισκεφθεί το γνωστό 'Ερωτικό Φεστιβάλ Βερολίνου'. Το σκάνδαλο δεν άργησε να ξεσπάσει. Παρά την αντίδραση της Anna, το υπουργείο παιδείας πήρε την απόφαση να την απομακρύνει από το συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο και να την μεταθέσει σε νυχτερινό σχολείο μεταναστών.

Η ίδια πάντως φαίνεται πως παρά την αγάπη της για τα παιδιά, δεν σταμάτησε να επιδεικνύει τα πλούσια σωματικά της...χαρίσματα ακόμη και σε χώρες πέραν της Ιταλίας.

Που είν η δασκάλαααα, οεο που ειν η δασκάλααααα
Που ειν η δασκάλαααα, οεο που ειν η δασκάλααααα

Στο δημοτικό θυμάμαι μια ζωη δασκάλες άνω των 50 συνήθως μαυροφορεμένες λόγω πένθους. Οι συγκρίσεις είναι αδιανόητες. Και μετά λένε ''una fatsa una ratsa''.

Aγγελία : Ζητείται από εταιρεία γραματέας, με καταγωγή από γαλλόφωνη χώρα της κεντροδυτικής Αφρικής, φοιτήτρια ή πτυχιούχος.

Η άνωθεν αγγελία είναι αληθινή. Την είδα στον αγγελιφόρο το Σάββατο 8/12. Δε με λες ρε μεγάλε για γραμματέα τη θες τη κοπέλα ή για τίποτε άλλο? Είναι και φοιτήτρια οπότε τα έκλεισε (το κλει με α) τα 18. Μόνο σαρκώδη χείλη δε ζητάς.


Σήμερα ξεινάει ένα νέο ένθετο μετά από ιδέα του φίλου μου του Νίκου, το οποίο θα έχει σαν θέμα το αυτοκίνητο. Για σήμερα έχουμε αυτό το βιντεάκι. Είναι εκπληκτικό το πως πανάκριβα αυτοκίνητα παρκάρονται χωρίς δεύτερη σκέψη πάνω στους δρόμους, ενώ εσύ χρυσοπληρώνεις τα παρκινγκ για το ταπεινό σου φορντ.








Διαβάζω στον οίκο αντοχής ότι συστήνεται στην Ελλάδα συμβούλιο ιατρικής ηθικής.

Αρθρο 2
Σύνθεση − Διορισµός µελών
1. Ως µέλη του Εθνικού Συµβουλίου Ιατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας διορίζονται µε απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επιστήµονες διακριθέντες στον τοµέα της υγείας, νοµικοί, θρησκευτικοί λειτουργοί και γενικώς πρόσωπα αναγνωρισµένου επιστηµονικού κύρους.

Γιατί ρε μεγάλε και θρησκευτικοί λειτουργοί? Να πούνε τι, σε θέματα ευθανασίας, ευγονικής κλονοποιήσης? Γιατί φοβούνται τόσο μια εκκλησία? Και μέχρι πότε και που θα απλώνει αυτη τα παραρτήματά της? Εκκλησία είναι όχι κυβέρνηση. Πότε θα της πούνε και ένα όχι. Αλλά ξέχασα, η εκκλησία στην Ελλάδα έιναι και δεξαμενή ψηφοφώρων.

Στην πολυαγαπημένη ελληνική βουλή ψηφίστικε ο προυπολογισμός του 2008. 152 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 148 κατά. Προτότυπο? Τον προυπολογισμό του προέδρου της δημοκρατίας τον ψήφισαν όλα τα κόμματα εκτός κκε και συριζα. Προτότυπο?


Dr Jekyl περίπου.

Αυτός ο ΠΑΟΚ είναι κάτι σαν διχασμένη προσωπικότητα. Νίκη με το ζόρι επί της χειρότερης ομάδας που πέρασε φέτος από τη Τούμπα. H νίκη όμως είναι νίκη και σημαίνει άλλους 3 βαθμούς στο σακούλι, που δε θα γεμίσει και πολύ φέτος. Κοιτάς τον βαθμολογικό πίνακα και βλέπεις οτι αυτός ο μέτριος και τραγικός στα εκτός ΠΑΟΚ είναι 10 βαθμούς από τον 1ο και την Κυριακή παίζει μαζί του, δηλαδή μπορεί να γίνουν και 7. Αρα οι 3 πρώτοι δεν είναι κάτι το εξαιρετικό, αν ο ΠΑΟΚ ήταν λίγο πιο σοβαρός τότε θα είχε άλλες βλέψεις. Στο γήπεδο ήρθε και ο Νίκος, κάποτε δήλωνε βάζελος αλλά δεν ασχολείται. Έπαθε πλλάκα με την ατμόσφαιρα και δήλωσε επιθυμία να έρθει και στο επόμενο. Έτσι είναι ο λαος του ΠΑΟΚ, εθιστικός...





Υπερπαραγωγή έγραψα

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

Υπογραφές και μη υπογαφές


Άκουσα χθες στο ράδιο, ότι στη σύνοδο του Μπαλί για τις κλιματικές αλλαγές οι Η.Π.Α. και η Κίνα (και σήμερα στο in.gr και ο Καναδάς και η Ιαπωνία) αρνούνται να υπογράψουν τη σχετική συνθήκη. Αν δεν την υπογράψουν αυτοί που μολύνουν περισσότερο ποιοι θα την υπογράψουν? Αλλά και από αυτούς που θα την υπογράψουν πόσοι θα τη τηρήσουν? Η Ελλαδίτσα μας τι θα κάνει? Πως μπορεί μια σύνοδος να είναι επιτυχημένη, όταν μιλάνε ο επιστήμονες και οι μαλάκες οι πολιτικοί που πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις δεν είναι εκεί. Θα πάνε όταν τελειώσουν οι επιστήμονες, γιατί δε γίνετε αλλιώς, έτσι τους υπαγορεύουν τα συμφέροντα που τους στήριξαν για να βγουν και να κυβερνήσουν. Και φυσικά αυτά τα συμφέροντα είναι κάθετα εναντίον στη μείωση των ρύπων, γιατί θα χάσουν λεφτά. Άρα που καταλήγουμε ? Στο ότι '' το χρήμα είναι ο μόνος τρομοκράτης''. Σα να λένε οι πολιτικοί ''ναι, ναι μιλήστε εσείς, πείτε τις μαλακίες σας και μετά θα έρθουμε και εμείς να κάνουμε το κομάτι μας''.

To χρηματιστήριο ρύπων ξέρεις τι είναι. Αν δε ξέρεις θα σου πω. Κάθησαν οι ηγέτες των χωρών και συμφώνησαν να εκπέμπουν ρύπους σε κάποιες ποσότητες, συγκεκριμένες κάθε χώρα, ανάλογα με το πόσο βιομηχανοποιημένες είναι και κάποιους άλλους παράγοντες. Οι χώρες που θα ξεπερνούσαν τα όρια θα πλήρωναν μεγάλα πρόστιμα στην Ευρωπαική Ένωση. Α, ξέχασα να σου πω οτι αυτό το χρηματιστήριο έγινε μεταξύ των ευρωπαικων χωρών, αν θυμάμαι καλά. Μια χώρα που εκπέμπει παραπάνω από όσα δικαιούται μπορεί να αγοράσει δικαιώματα από χώρες που εκπεμπουν λιγότερο από τα όριά τους ούτως ώστε να επέλθει μια ισσοροπία. Γι αυτό και λέγεται και χρηματιστήριο. Τι κάνει η Ελλαδίτσα μας σε αυτό το χρηματιστήριο? Πλησίαζε κάθε χρόνο όλο και πιο πολύ τα όρια, δε θυμάμαι ποια χρονιά θα τα ξεπεράσει σύμφωνα με τη μελέτη που είχα διαβάσει 2 χρόνια πριν. Ίσως και να τα ξεπεράσαμε. Έτσι απλά, για την πλάκα μας. Δεν έγινε ποτέ καμιά μελέτη για να πιεστούν οι μεγάλες βιομηχανίες της χώρας, αλίμονο τώρα. Όσες από αυτές μείναν βέβαια, γιατί πολλές φύγανε βόρεια. Και ο κόσμος έμεινε χωρίς δουλειά αλλά η ανεργία μειώνεται σύμφωνα με τον πρωθυπουργό μας, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο (it is another priest's holly book). Λέξεις όπως : ηλιακή ενέργεια, αιολική ενέργεια είναι παντελώς άγνωστες στη κυβέρνηση μιας χώρας που σφύζει από ηλιοφάνεια και έχει ένα σωρό βουνα που θα μπορούσαν να γίνουν αιολικά πάρκα. Για ρίξε μια μετιά εδώ. Τι βλέπεις στην κορυφή της σελίδας? Ανεμογεννήτριες στην επιφάνεια της θάλασσας κάπου στη Δανία. Έλα ρε μαλάκα τώρα τι ξέρουν αυτοί, ασε με να πάω στο περίπτερο με το αυτοκίνητο. Εμείς ξέρουμε, που χρησημοποιούμε αλόγιστα φυτοφάρμακα και λιπάσματα με αποτέλεσμα να μολύνουμε τον υδροφόρο ορίζοντα. Που τα δίκτυα υδροδότησης των πόλεων είναι παλιά και έχουν ένα κάρο απώλειες μέχρι να φτάσουν σπίτι μας. Που όταν φτάνουν το νερό είναι μολυσμένο από τα βαρέα μέταλλα, από τις παράνομες χωματερές, άλλη πικρή ιστορία αυτή. Κάπου είχα διαβάσει ότι θα πληρωνουμε 17 ευρώ πρόστιμο για κάθε κιλό στη Ε.Ε. Βάλε τώρα με το μυαλό σου πόσα, αν σκεφτείς ότι έχουμε περίπου 3000 παράνομες χωματερες. Και το υπουργείο εσωτερικών είχε ανακοινώσει πρόστιμα για τους δήμους που θα είχαν παράνομες χωματερες, αφού βέβαια μας προειδοποιήσε η Ε.Ε. Δηλαδή έπρεπε να μας το πουν αλλοι, αλλιώς... Αλλά και πάλι οι χωματερες φυσικά και υπάρχουν. Μιλάμε ακόμα σε αυτή τη χώρα για προστασία περιβάλλοντος? Δε μιλάμε για κανένα ρουσφέτι που είναι η ειδικότητα μας.
Στην περιοχή μου ξέρεις πώς ποτίζονται τα χωράφια? Πάει ο αγρότης, βάζει ένα πορτα στο αυλάκι που περνάει μπροστα από το χωράφι του, ανοίγει και μια άλλη πόρτα και έτσι το νερό έρχεται στο χωράφι του. Υπολογίζει ότι θα έχει τελειώσε σε κάαν 2ώρο και φεύγει. Όταν γυρνάει συνήθως έχει πλυμμηρήσει το χωράφι αλλά δε βαριέσαι. Δε κάνουν ένα υπόγειο δίκτυο που θα καταναλώνεται το 1/3 της ποσότητας που καταναλώνεται τώρα. Γιατί αυτό κοστίζει, δε κοιτάνε βέβαια που θα κάνουν απόσβεση σε λιγότερο από μια δεκαετία και το νερό τότε θα είναι ακόμα πιο πολύτιμο. Καρεκλοκένταυροι.

Πολλά έγραψα. H ifigeneia έγραψε ένα ωραίο ποστ για το μέλλον αυτού του πλανήτη.

Tώρα ας μιλήσουμε για μουσική. Είχα ανοίξει πριν λίγο καιρό τον φάκελο με τις διασκευές. Εδώ, οι metallica διασκευάζουν bob seger και το turn the page. Μια διασκευή τουλάχιστον ισάξια της αυθεντικής εκτέλεσης.





On a long and lonesome highway, east of Omaha
You can listen to the engine moanin' out his one long song
You can think about the woman or the girl you knew the night before
But your thoughts will soon be wandering, the way they always do
When you're ridin' sixteen hours and there's nothin' much to do
And you don't feel much like ridin', you just wish the trip was through

Here I am
On the road again
There I am
Up on the stage
Here I go
Playin' star again
There I go
Turn the page

So you walk into this restaurant, strung out from the road
And you feel the eyes upon you, as you're shakin' off the cold
You pretend it doesn't bother you, but you just want to explode
Most times you can't hear them talk, other times you can
All the same old cliches?
Is that a woman is it man?
And you always seem outnumbered, you don't dare make a stand
Make your stand

Here I am
On the road again
There I am
Up on the stage
Here I go
Playin' star again
There I go
Turn the page

Out there in the spotlight, you're a million miles away
Every ounce of energy, you try to give away
As the sweat pours out your body, like the music that you play
Later in the evening, as you lie awake in bed
With the echoes of the amplifiers ringin' in your head
You smoke the day's last cigarette, rememberin' what she said

Here I am
On the road again
There I am
Up on the stage
Here I go
Playin' star again
There I go
Turn the page

Here I am
On the road again
There I am
Up on the stage
Here I go
Playin' star again
There I go
There I go










Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

Dr Jekyl


Ένας μέτριος ΠΑΟΚ νίκησε τη Βέροια με το απλό 2-0. Κόσμο δεν είχε, λίγα πράγματα, όχι όπως με τον πανιώνιο που ήταν κυριολεκτικά γεμάτο. Κορυφαίος για εμένα ο Γ.Χ. Έκανε μερικές απίθανες τρίπλες, έδωσε ωραίες πάσες, γενικώς μου άρεσε πολύ. Θετική έκπληξη ο Gonzalez αλλά ας του πει κάποιος ότι δε θα πάρει φανέλα βασικού όσο ο Παντελής έχει τέτοιες εμφανίσεις στο ενεργητικό του. Βασικά περίμενα περισσότερο κόσμο αλλά nevermind. Ίσως φταίει η κάκιστη εμφάνιση στην Τρίπολη. Τώρα τι θα γίνει το Σάββατο στο εκτός έδρας, ο Θεός και η ψυχή τους. Δεν είναι για προγνωστικα αυτά τα παιδιά. Για να τα στηρίξουμε είναι.
Κάποιος πρέπει να πει στον Χαραλάμπους να κάθεται μετά τις προπονήσεις μόνος του και να μάθει να βγάζει σέντρες με το αριστερό, δηλαδή το καλό του πόδι, διότι δε νοήται αριστερό μπακ να μη μπορεί να βγάλει σέντρα με το αριστερό.

Για την ομάδα της πόλης μου, τη Βέροια δηλαδή, έχω να πω ότι παίζει καλή μπάλα και σίγουρα θέλει έναν καλό επιθετικό να αξιοποιεί τις πάσες που βγάζουν οι μέσοι της, γιατί έχει καλό κέντρο και μπορεί τουλάχιστον να σωθεί με ευκολία. Αλλά αν συνεχίσει έτσι δε το βλέπω.




Εδώ μια φωτογραφία με φθινοπωρινά χρώματα, κάπου πολύ κοντα στο Λευκό Πύργο το απόγευμα της Κυριακής.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

Μερικές εικόνες από Κα(υ)βάλα

Έβγαλα μερικές φωτογραφίες στην Καβάλα, έτσι για να εξασκήσω την τέχνη του φωτογράφου.

Έχουμε και λέμε :





Εδώ ένα δημοτικό σχολείο στη παλιά πόλη, στον φάρο. Οι τυχεροί μαθητές αυτού του σχολείου έχουν απίστευτη θέα. Από τα καλύτερα στην Ελλάδα σε αυτό το θέμα. Φυσικά και έχει και αυλή και γήπεδο μπάσκετ. Δηλαδή...




Φαντάσου τώρα τα πιτσιρίκια από τον Απρίλιο και μετά, με τι μυαλό θα κάνουν μάθημα. Πόσο ωραία είναι με τον καλοκαιρινό ήλιο. Στο βάθος διακρίνεται ο φάρος, δηλαδή...



Ακριβώς από κάτω έχει βράχια. Μια άποψη της πόλης από αυτό το σημείο (από τον φάρο όχι από τα βράχια) είναι αυτή


Αυτή


Και αυτή


Δηλαδή αυτές οι 3 φωτογραφίες είναι και η θέα από το σχολείο που σου έλεγα. Λίγο πριν το σχολείο υπάρχει μια εκκλησία και απέναντι της ένα αρχοντικό. μια παιδική χαρά και λίγη... παραλία με λίγα βράχια





Εδώ μια καφετέρια στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης.



Εδώ το έλατο στην αυλή μας, το οποίο θα στολιστεί σύντομα, για να μπαίνουμε σιγά σιγά σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.


Αυτά τα λίγα έχω για σήμερα.




Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

I did it my way


Σκεφτόμουνα πολύ τι τίτλο να βάλω σε αυτό το ποστ και με τι τραγούδι. Ένας γνωστός μέσα στο αμφιθέατρο μου είπε μετά την τελετή ''you did it'' οπότε μου έδωσε και τη λύση χωρίς να το καταλάβει. Τέλειωσαν και τυπικά τα ψέματα λοιπόν. Ουσιαστηκα τελειώσαν πολύ καιρό τώρα, έπαψα να αισθάνομαι φοιτητής από τον καιρό που έκανα πρακτική και έμενα και με τους γονείς μου.
Anyway σήμερα αισιοδοξώ, πριν λίγες εβδομάδες έμαθα ότι έκλεισε και μία θέση σε μια εταιρεία που με ενδιέφερε, αλλά πάλι αισιοδοξώ. Την Πέμπτη ανοίχτηκαν κάποιοι άλλοι εργασιακοί ορίζοντες. Θα τους εξερευνήσω και αυτούς.



Εδώ είμαστε έξω από το αμφιθέατρο μετά την τελετή. Κάτι τύποι φορούσαν λευκά μπλουζάκια με στάμπα τη φάτσα τους και από πάνω έγραφε ''Το 8ο θάυμα του κόσμου΄΄. Κάποιοι φέρανε και γηπεδικές κόρνες, η προτοτυπία όμως ανήκει στα παιδιά τα οποία φώναξαν το σύνθημα ''πήρες επιτέλους το χαρτί ντεσαγύ, ντεσαγύ'' όταν κλήθηκα να παραλάβω το πτυχίο μου. Αντε και στα δικά σας παιδιά.





And now, the end is here
And so I face the final curtain
My friend, I'll say it clear
I'll state my case, of which I'm certain
I've lived a life that's full
I traveled each and ev'ry highway
And more, much more than this, I did it my way

Regrets, I've had a few
But then again, too few to mention
I did what I had to do and saw it through without exemption
I planned each charted course, each careful step along the byway
And more, much more than this, I did it my way

Yes, there were times, I'm sure you knew
When I bit off more than I could chew
But through it all, when there was doubt
I ate it up and spit it out
I faced it all and I stood tall and did it my way

I've loved, I've laughed and cried
I've had my fill, my share of losing
And now, as tears subside, I find it all so amusing
To think I did all that
And may I say, not in a shy way,
"Oh, no, oh, no, not me, I did it my way"

For what is a man, what has he got?
If not himself, then he has naught
To say the things he truly feels and not the words of one who kneels
The record shows I took the blows and did it my way!

[instrumental]

Yes, it was my way